Tiedän kyllä laiminlyöneeni nukkekotiharrastusta, mutta tänä vuonna on ollut vähän kaikenlaista puuhaa ja tekemistä, mm. töitä, ulkomaanmatkailua sekä koulunkäyntiä. Opiskelen nykyään muinaistekniikan artesaaniksi Mynämäellä, joten tämä kotona näperteleminen on tuntunut vähän ylimääräiseltä. Joulun kunniaksi raivasin olohuoneeseen tilaakin ja kannoin nukkekodin varastoon odottelemaan parempia aikoja. Mutta aina ne on miniasiat mielessä vaikka ei itse tekisikään.

Matkamuistot on yleensä helpompi hankkia minikokoisina. Sillä tavoin tavaran määrä asunnossa pysyy hallittavissa mitoissa. Hyvä esimerkki on tuo alla oleva pullo-avaimenperä jonka löysin Pariisin kirpputoreilta viime kesänä. Toinen ihana matkamuisto on ystäväni Amin tuoma (n. 2 cm korkea) pronssinen buddha-patsas Japanista, mutta siitä en muistanut napata kuvaa ennen nukketalon pakkaamista.

Aiemmin puuhailin pienen paperidioraaman Mata Harista, ja kuinka ollakkaan, se sai yllättävää täydennystä pienen poliittisesti epäkorrektin neekeripojan muodossa: 

Poika löytyi ystäväpariskunnan ostamasta omakotitalosta ja on vielä turbaania ja lannevaatetta vaille valmis. Sille voisi tehdä pienen höyhenviuhkan jolla se löyhyttää rouva Haria tanssin aikana. Pojan vieressä on aidosta nahasta tehty noitarumpu jonka sain puolestaan Nanalta. Siihen pitäisi vielä jaksaa askarrella kädensija, mutta muuten rumpu toimii kuten esikuvansa.

Aina sitä kuiteskin on valmiina nukkekotitarvikkeille, vaikka nukkekoti onkin tauolla: 

Helmikaupan pieniä herkkuja. Lisäksi nappasin mukaan kaikenlaisia lasihelmiä joista ajattelin askarrella purkkeja ja purnukoita, mutta ne lienevät jossain arkistojen kätköissä eivätkä löytyneet kuvausta varten.

Turun kauppatorin kirppismyyjältä löytyi aitoa vintagea jostain 1950-luvulta. Pieni ihana peltinen hella alkuperäispahveineen, ja vielä kala-mallinen paistinpannukin. Kooltaan tämä ihanuus on lähempänä Lundbyä, ja sinne se taitaa aikanaan päätyäkin. En kyllä raaski irroittaa tuota taustapahvia, se tuntuu niin olennaiselta osalta koko pakettia. Harmi, että myyjä oli purkanut paketista ne alkuperäiset muovit. Olisi mieluusti ottanut ihan täydellisen setin, keräilijäluonne kun olen :)