Vaikka joulu on virallisesti ohi, on mummo päättänyt pitää joulukoristeet esillä Nuutinpäivään saakka. Sen kunniaksi julkaisen muutamia jouluaiheisia kuvia.

 

Ahkera mummo on kutonut ensi vuodeksi pukinnutun varastoon odottamaan, ja kasvunvaraakin on reilusti. Neule on Stockmannin alennusmyynneistä saatu joulukoriste.

Jouluna on myös aikaa katsella valokuvia. Nämä kuvat on saksittu muinaisten Ifolorin valokuvatilausten mukana tulleista indeksikuvista, ja ne sopivat lähes täysin mittakaavaan. Lisäksi ovat samaa laadukasta valokuvapaperia kuin 1:1 kopiotkin. Seuraavaksi näille sidotaan kunnollinen albumi.

Jouluisin takassa palaa jatkuvasti tuli. Sitä varten tarvitaan klapeja, ja klapeja varten puolestaan puunkantoteline. Tehty erikeeperistä ja kahvinsekoitustikuista.

 

Mummoa muistivat myös monet ystävät ja tuttavat. Alina ilahdutti oikein perinpohjaisesti tuomalla tupaan pientä säätöä kaipaavan takkasetin hiilihankoineen kaikkineen. Hiilihankoteline on hieman kiikka, mutta siitä selvinnee pihdeillä (kyseinen teline ei kuvassa). Vasemmassa laidassa ihastuttava vanhanaikainen silitysrauta!

Suloisista suloisimpia olivat saman lahjoittajan paketista löytyneet tinaiset kynttilänjalat kynttilöineen. Nämä sopivat vihkikuvan viereen kuin nakutettu! Eikä lahjatulva tähän loppunut. Alina oli ilmeisesti saanut innoituksen jouluostosten suhteen, ja todennut että tottahan mummo kaipaa kunnon kattilatkin!

Edessä oleva kullattu kehys kaipaa vielä jotain soveltuvaa potrettia, mutta sitä ehtii miettiä Nuutinpäivän jälkeenkin.

Myös kakskertalainen, vanhassa rintamatalossa asuva ystävätär muisti jouluna mummoa, mutta mitäs himputtia! Mummon menneisyys taitaa olla odotettua värikkäämpi!

Kyllä, hyvät ystävät, nämä ovat pörrökarvalla päälystetyt käsiraudat. Ah, miten ihanan odottamatonta ja kieroa! Kiitos, Essi. Kiitos Alina! Hyvää jälkijoulua!