Pahempi puoliskoni on autellut projektin kanssa tuon tuostakin, vaikkei ole varsinaisesti osallistunutkaan rakentamiseen. Viimeisin veto oli mainio. Biltemassa myydään tasalaatuisia puurimasäkkejä sytykkeinä hintaan kolme euroa kappale. Ilmeisesti jotain lehtipuuta, mutta kaikki rimat ovat lähes samanpaksuisia, -pituisia ja täysin nukkekotiyhteensopivia. Näitä on nyt sitten kaksi säkillistä, luulisi riittävän yhden nukketalon laudoittamiseen kauttaaltaan.

 

Näitä lankkuja tarvitsi ehdottomasti lähteä kokeilemaan käytännössä. Viimeiset pari iltaa/yötä olen sahaillut ja mittaillut keskikerrokseen lattioita.

Olohuoneen laudoitus on jo valmis, ja ammattivälineillä hiottu (ei sitä pirukaan jaksa käsin hioa, kun varastossa on 1:1 rempan jäljiltä pelit ja rensselit). Tarkoitus olisi petsata tämä tummaksi ja kauniiksi. Laudat on liimattu puuliimalla suoraan pohjaan, vaikka pahempi puoliskoni ehdottikin, että tasaisempaa jälkeä saisi jos iskisi alle rimat eli lattiakoolingit. Seuraavalla kerralla sitten, tämähän on vain kokeilutalo.

Kunnianhimo veti kokeilemaan keittiön puolelle kalanruotomallista laudoitusta. Voin kyllä sanoa, että ei sovi hätähousulle tämä homma. Jopa puolen millin heitto näkyy. Koetin piirtää pohjaan apuviivoja, mutta helpoimmin onnistuu näemmä kokeilemalla ja sovittamalla jokainen palanen erikseen paikalleen ennen liimausta. Tästä jatkan heti aamulla :P

Lattialiiman kuivuessa keskityin vaihteeksi lempihuoneeseeni Saunaan:

Sormipaneelit ovat turvallisesti grillitikkuja, jotka on maalattu ihan puhtaasti vesiväreillä. Samalla tummensin lauteitakin sopimaan väreihin paremmin. Näissä kuvissa sitä ei huomaa, mutta lauteet ovat nyt sen verran vanhat, että jalat ovat alkaneet sievästi lahota alareunoistaan (mustaa vesiväriä imeytetty jalkoihin). Erittäin aidonoloinen efekti. Kävin jopa vakoilemassa taloyhtiön remonttia kaipaavasta saunasta mallia.

Tässä vielä toinen kuva paremmassa valossa. Sormipaneelit olen reunustanut bambutabletista irroitetuilla bamburimoilla. Efekti ei ole aivan sellainen kuin mitä toivoin, mutta soveltuu tarkoitukseensa.  Lauteiden alle suunnittelin vielä pientä valopistettä. Lattia ja katto ovat täysin vaiheessa, mutta katoksi meinasin laittaa samaisia bambusuiruja, ja lattia on "betonia", eli tuota samaa harmaata paperimassaa.