Tämän tekemistä olen hinkunut pitkään. Aiemmin esitelty keittiö on tapetoitu (huonosti) oikealla tapetilla ja oikealla liisterillä. Tulee ihan vanhan, kosteusvaurioituneen talon fiilis, kun tapetti on vielä repeillyt paikoin.

Metallista puuhellaa tuskin kannattaa sijoittaa suoraan tapetoitua seinää vasten, joten takaseinä piti rapata hellan leveydeltä. Rappasin paperimassalla suoraan entisen kansion päälle, niin sain sievän ja tarpeen mukaan irroitettavan suorakulman aikaiseksi.

 

Liesikupu on eräs pieni ylpeyteni. Pahempi puoliskoni löysi erään remontin ullakolta vanhan valurauta-ammeen jalat jotka muistuttivat muodoltaan erittäin kaunista liesikupua. Valurauta on todella painavaa, joten yksikin jalka olisi vaatinut nukkekodin skaalassa massiiviset tukirakenteet (tämä oli osasyy siihen, miksi vaihdoimme mdf-levyn täyspuuhun). Hylkäsin kuitenkin valuraudan juuri painon takia, mutten muotoa. Liesikupu on taiteiltu liisteröimällä sanomalehtisuikaleita kyseisen ammeen jalan päälle, ja koko komeus on maalattu kivimaalilla sekä leikattu soveltuvaan muotoonsa. Yllä olevassa kuvassa näkyy (huono) vilaus lopputuloksesta. 

Hella on ollut mietinnässä jo todella pitkään. Loppujen lopuksi taiteilin puuhellan kovalevystä, jonka toinen puoli oli maalattu liitutaulumaalilla (ikea-haxxor ftw). Pinta on sopivan mattainen ja musta. Reunustin hellan tuikkulyhdyn metallilla, ja liimasin tuikun sydämen pidikkeet kuumaliimalla jaloiksi. Nihertäessäni keksin vielä kaivaa puuhellaan irralliset levyt, jotta puita voisi lisätä yläkauttakin. Eihän minulla kaupunkilaisella ole mitään hajuakaan siitä miten puuhella oikeasti toimii, mutta eipä tuonne oikeaa tulta taida viitsiä tehdäkään.

Viimeistelyä vaille siis :)