Sivujen siirto-operaatio hyvässä vauhdissa...

Käsin tehdyistä saa paljon persoonallisempia kuin ostetuista. Ymmärrän keräilijöiden riemun kun saavat käsiinsä kalliin, arvostetun huonekalun, mutta minulle omatekoisissa esineissä on suurempi arvo, sillä niiden historian voi jäljittää, ja jokaiseen esineeseen liittyy oma tarinansa ja tunnelatauksensa.

Tässäpä kuvapläjäys kaikesta siitä mitä on tähän mennessä tullut löydettyä ja väsättyä nukkekotia varten ihan itse:

1415149.jpg

Nukke á la Kipene. Pää ja kädet itsekovettuvaa savea, vartalo ideaalisiteellä päällystettyä rautalankaa. Kasvot piirretty pienillä tusseilla. Kuvassa on myös keskeneräinen, Lidlistä ostettu (toistaiseksi ruma) kaappi, Visa electron-kortti sekä virkattu ostoskassi. Hatun lahjoitti eräs Yo-kylän kierrätyskatoksessa ollut pääsiäistipu. Nukke on selkeästi lähdössä ostoksille.

1415143.jpg

Keraaminen tynnyri löytyi myös kirpputorilta, pienen tuohivakan on äitini joskus minulle tehnyt, henkarit ovat itse taiteiltuja (ja sen näköisiäkin) ja fazerin suklaalevyt on jäätelötikun ympärille käärittyä konvehtipaperia. Tarkoittaa sanoa, että toimittakaa minulle jatkossa kaikenlaiset paperikääreetkin, sillä niistä voi olla arvaamatonta apua!

1415147.jpg

Kuvassa on kaikenlaista tarpeellista nukkekotitavaraa, kuten pyykkikori (salaattiruukku), pakastin (jenkki-purukumirasia), mankeli (sätkänkäärintälaite), teflon-kakkuvuoka (teollisen wc-rullan pidike), sekä kirjallisuutta (oikea minikirja Tiimarista). Tätä juuri tarkoitin oivalluksen ja keksimisen ihanuudella!

1415154.jpg

Vaikka tarkoitus on tehdä mahdollisimman paljon itse kierrätystavaroista, tulee kirppareilta välillä vastaan jotain hauskaa ja suloista. Pannut ovat hippasen liian isoja 1:12 mittakaavaan, mutta sopiihan siinä nuken keitellä kaffetta isommallekin vierailijalaumalle. Keitettiinhän sitä ennen vanhaankin kahvit 10-litraisissa pannuissa.

1415203.jpg

Pitäähän jokaisessa kodissa sauna olla, lauteet ovat jo valmiita, vain kiulu ja vasta puuttuvat. Suunnittelin lauteiden rakenteet suurinpiirtein itse, ehkä hieman lainaten poikaystäväni saunan mittakaavoja.