Tässä hieman silmänruokaa tänä vuonna valmistuneista nukkekotitarvikkeista, näin sopivasti joulunaikaan kasattuna kokonaisuudeksi: 

Turun Vimmassa keväällä valmistettu astiasto lähes kokonaisuudessaan. Lasitus onnistui hurjan hienosti, eli nämä ovat täysin elintarvikekäyttöön kelpaavia. Kupeista on juotu ihan oikeasti kahvia, minkä voi todeta kahvitahroistakin... Jäivät silloin tiskaamatta.

Tässä tarkempi potretti teepannusta. Koversin sen ontoksi ja tein irtoavan kannenkin! Ja nuo kupin kahvat, alle millin paksuisia. Olen minä vaan aika epeli.

Syyspuolella olen harrastanut paljon keramiikkaa, myös 1:1 kokoisena. Tänne kuitenkin asetan esille komean kokoelman punasavisia sipulipurkkeja, joissa on pieniä sipuleita. Sipulit ovat styroksipalloja joiden päälle liimasin aitoa sipulinkuorta.

Ja koska jouluna pitää syödä puuroa piti minun tekemän myös sinisellä lasitteella käsitellyt puurokulhotkin jotka näkyvät hieman huonosti tässä kuvassa. Pääasiassa ajattelin kuitenkin esitellä fimosta tekemäni nauriit sekä Niinalta lahjaksi saadun makkarapaketin(!) - ilmeisesti askartelumassaa ja vanha läpipainopakkauksen kuori. En ole raatsinut avata pakettia grillattavaksi vaikka minua näin ohjeistettiin tekemään,

Esittelen myös mummon kirjahyllyt, koska jouluna tapaan itsekin lukea paljon kirjoja. Näiden materiaalina on dyykattu puinen sälekaihdin, erikeeperi ja mintunvihreä akryylimaalisekoitus.

Lähikuva kirjoista kertonee enemmän. Aikakausilehtien nahalla päällystettyjä "saranapuolia" ja kultatussilla vedetyt selkäkoristeet. Isot kirjat sahasin puhelinluetteloista, ja "sidoksen" virkaa toimittaa pieni tikunpalanen nahan alla. Melkein autenttinen siis.

Halusin tehdä paljon nukkekotitavaroita juuri jouluksi, koska miniatyyrijoulun tekeminen on paljon halvempaa kuin oikean joulun rakentaminen, ja siitä saa lähes yhtä paljon tyydytystä. Alla teippi-maali-muovihelmi-kahvinporo-yhdistelmällä tehty joulutähti ja muutama pakettiin kääritty sokeripalanen.

Joulu ei ole joulu ilman joulukuusta. Väsäsin tämän piipunrassista näiden ohjeiden avulla: 

http://caritaoksa.vuodatus.net/page/Ohje2

Koristeet tein itse, ja sen on näköisiäkin. Puu- ja lasihelmiä, ompelulankaa, paperia ja värikyniä. Ensi vuodeksi teen hienompaa jälkeä, mutta tästä oli hyvä aloittaa. Enää kynttilät puuttuvat.

 Ja aivan parhautta on tämä: