Hei vaan,

Olen yrittänyt koodata ahkerasti nukkekotisivua omien kotisivujeni alle, mutta totesin tässä taannoin että hittoako sitä hikoilen html:n kanssa kun en kerran mikään mestari siinä ole. Nappasin itselleni Vuodatus-tilin, koska niin monet muutkin nukkekotiharrastajat tekevät niin. Ehkäpä tätä on hieman helpompi käyttää ja tulkita.

Siirrän siis jatkossa tiedot ja kuvat tuotoksista kotisivuiltani vuodatus-blogiin.

Nukkekoti-innostukseni sai alkunsa kun olin tarpeeksi kauan katsellut ystävättäreni Essin ihanaa luomusta. Eräänä kesänä aloitin pienen "opiskelijaboksin" sisustamisen pahvilaatikkoon tapetoimalla seinät ja muovailemalla nuken itsekovettuvasta savesta. Pahvilaatikko päätyi kuitenkin kaikenlaista pientä romppeen ja roinan sekoitusta ja opiskelijaboksin valmistuminen näytti epätodennäköisemmältä. Loppujen lopuksi annoin laatikon muuttua suosiolla romu- ja tarvikevarastoksi ja aloin haaveilla oikeammasta nukkekodista.

Vuoden 2007 kesällä sain poikaystäväni puhuttua pyörryksiin, ja aloittelimme oikean nukkekodin rakentamista yhdessä. Löysin etuovi.com-sivustoilta erään sievän mansardikattoisen talon tarkat pohjapiirrokset, ja siitä se ajatus sitten lähti.
1415171.jpg

Kyseinen talo sijaitsee Lonttisten kaupunginosassa Turussa, ja oli vielä helmikuussa -08 myymättä.

1415187.jpg

V-P esittelee valmista taustalevyä, yhteen liimattuja MDF-ponttilautoja (kierrätystavaraa)

Nukkekodin rakentaminen aloitettiin jo kesällä mutta jäi sikseen töiden sun muiden kiireiden viedessä rakentajia suuntaan jos toiseenkin. Jossain vaiheessa totesimme, että MDF-levy oli liian heppoista ja rakentaminen alkoi alusta. Tällä kertaa materiaaliksi tuli vahva mäntylevy.

1415189.jpg

Tältä näytti nukkekoti vielä karkauspäivänä -08. Oli kovin kiire kosia kaikenlaisia miehenpuolia mutta ennätin kuitenkin sahata ikkunat viikonloppuna. Väliäkö sillä, että sekoitin kattopalat ja sahasin kattoikkunan väärään palaseen, eihän sitä kukaan saisi tietää... *vislailee*

1415190.jpg


Ja tällainen on lopputulos maaliskuun 2. päivänä! Sijoitin talon makuuhuoneeni nurkkaan. Talon alla oleva lipasto löytyi Yo-kylän kierrätyskatoksesta, ja on kuin tehty nukkekodin alustaksi. Lipastoihin voin sijoittaa kaikki tarpeelliset askartelumateriaalit pois silmistä! Oi onnea.

Tästä se todellinen harrastaminen sitten alkaa :)